Ze leefden nog lang en gelukkig

Iedereen kent wel een sprookje waarbij het eindigt met : “en ze leefden nog lang en gelukkig.’’ Wie wil nou niet het gevoel van romantiek en gelukkig oud worden.

De week was Nederland in rep en roer want Marco en Leontine Borsato zijn na 23 jaar uit elkaar. Ik hoor de grote vraag om me heen : HET liefdeskoppel uit elkaar!  Is er nu nog wel hoop? Voor Marco en Leontine en hun kinderen is dit een heftige periode met rouw, verlies en afscheid.

Wat we soms wel denken is dat een liefdesrelatie perfect moet verlopen. Je kan immers iemand nu swipen aan de hand van zijn of haar beste foto en eigenschappen. Wat je alleen niet kan bepalen is welke heftige periodes je samen aan moet gaan.

Tijdens heftige periodes is het van belang dat je weet dat op de ander kan rekenen en als je die nodig hebt, er echt voor je is. Vaak vergeten we om de goede gesprekken hierover met elkaar te voeren. Met het risico als we dan eenmaal de verbinding met elkaar kwijt zijn, dan weten we niet meer wat we moeten doen om deze te herstellen.

En dan voelt het opeens niet meer als een sprookje. Als je een langere tijd de verbinding kwijt bent met je partner en je ook niet meer durft deze te herstellen omdat je bang met voor een afwijzing of teleurstelling, dan is er het risico dat je uit elkaar groeit of op zoek gaat naar iemand met de eigenschappen die je op dat moment nodig hebt.

Het kan altijd dat je als stel uiteindelijk uit elkaar gaat omdat het samen verder echt niet meer gaat. Probeer daarvoor wel eerst de verbinding met je partner weer te maken en gun de ander de kans om te laten zien dat hij of zij ook in deze periode de eigenschappen heeft die jij nodig hebt en swipe niet gelijk door. Want ook in een nieuwe relatie kunnen er zo maar weer heftige perioden zich aandienen.

Geef een reactie

Gratis kennismakingsgesprek

Ben je benieuwd naar wat Reboost it voor jou kan betekenen? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. We helpen je graag.