Hoe Toegankelijk, Responsief en Betrokken ben jij voor je partner?

Vaak voelen we ergens wel dat we de verbinding kwijt zijn met onze partner. Maar hoe en waar zit dit nou precies? Wat kan je er zelf aan doen om voor je partner emotioneel beschikbaar te zijn?

Vanuit EFT zijn dit de drie kernbegrippen van een veilig verbonden relatie.

  • Toegankelijk : Ben je beschikbaar/ kan je partner toegang krijgen?
  • Responsiviteit: Reageer jij op je partner wanneer hij/zij dat nodig heeft?
  • Betrokkenheid: Ben je voldoende emotioneel betrokken bij je partner?

Er zijn dus verschillende lagen van verbondenheid in je relatie. Soms ben je fysiek wel aanwezig maar met je gedachten heel ergens anders. Ben je dan wel echt toegankelijk voor je partner? En als je partner dan verder gaat in het verhaal en begint over zijn of haar werk kan je dan wel responsief reageren en een betrokken reactie geven aan je partner zodat die helpend is voor je partner? Of ben je dan onbewust toch te veel afgeleid door je gedachten waardoor je er niet echt bent?

Probeer aankomende week dit eens bij jezelf te signaleren. Als je partner met je in gesprek gaat, ben je dan echt toegankelijk? Kan je alles even loslaten en met volle aandacht luisteren? En als het lukt om met volle aandacht te luisteren, kan je dan ook reageren op de manier die je partner op dat moment nodig heeft? En als laatste kan jij je partner emotioneel bieden wat hij of zij vervolgens nodig heeft?

In de Houd me Vast training en EFT therapie gaan we hier uitgebreid mee aan de slag.

Geef een reactie

Gratis kennismakingsgesprek

Ben je benieuwd naar wat Reboost it voor jou kan betekenen? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. We helpen je graag.