Over ons

Nynke Kiela-Siderius

“Het leven zit vol uitdagingen. En het is niet altijd makkelijk om deze uitdagingen als kansen te zien. Maar als dat lukt, kun je echt leren om er op een andere manier mee om te gaan. Dat gun ik iedereen!”

Mijn naam is Nynke Kiela-Siderius, eigenaar van Reboost It. Inmiddels ben ik alweer 13 jaar met veel plezier actief in het werkveld. Daarnaast ben ik trotse moeder van James en getrouwd met Michel.

In november 2019 ben ik, Nynke Kiela-Siderius, de praktijk Reboost it gestart. Met als doel kwaliteit en professionaliteit aan te bieden vanuit mijn visie: ‘In de basis verlangen we allemaal naar veilige hechting’.

Wat is hechting precies? Hechting is de duurzame, affectieve relatie tussen een kind en één of meerdere opvoeders. Als we kijken naar de cijfers zien we dat 30 tot 40% van alle gezonde, thuiswonende kinderen onveilig gehecht is. Dit betekent dat het kind (of de jongere) meer onzekerheid ervaart, ten opzichte van zichzelf en de ouders, dan veilig gehechte kinderen. Een veilige hechting zorgt ervoor dat we stevig in het leven staan en dat is essentieel voor ons dagelijks functioneren. Veilige hechting is niet alleen belangrijk voor kinderen, ook partners in een relatie ervaren problemen als ze niet veilig gehecht zijn.

 

In 2010 behaalde ik mijn Bachelor of Social Work en daarop volgden vele andere verdiepingen. Naast mijn specialisme als systeemspecialist i.o. heb ik me ook verdiept in aanvullende vakgebieden als ervaringsgericht werken, filosofie, voice dialogue en bio-energetica. Als systeemspecialist i.o. heb ik aanvullend de basistraining Emotionally Focused Therapy voor therapeuten (EFT) en de aanvullende training ‘Houd me Vast’ en ‘Houd me Vast – Laat me Los’  gevolgd. Inmiddels heb ik ruim 70 stellen  kunnen ondersteunen. En ik zou het ook niet anders meer willen doen.

Tenslotte ben getraind in EFIT en Acceptance and Commitment Therapy (ACT). EFIT helpt mensen te bewegen van een defensieve en rigide manier, naar een meer flexibele manier van leven. Ten opzichte van jezelf en anderen. ACT is een gedragstherapeutische interventie, waarin ook veel gewerkt wordt met mindfulness. In de praktijk zet ik al deze vakgebieden in. Een behandeling is altijd maatwerk.

Hogeschool van Amsterdam

Met veel plezier heb ik les gegeven aan de Hogeschool van Amsterdam. Daar ligt tenslotte de basis voor onze toekomstige professionals.

Kind en jeugdpraktijk Een Stap Voor

Onze maatschappij streeft naar perfectie en succes. Dit legt veel druk het gezin en onze kinderen. Het is belangrijk dat ouders samen sterk staan en kinderen hiermee leren om te gaan. Ik geloof dat alle kinderen erbij gebaat zijn op te groeien in een stabiele omgeving. Vanuit de praktijk werk ik dan ook veel samen met kinderen en gezinnen. Mijn werk als systeemspecialist voor deze doelgroep zet ik niet alleen in voor Reboost it. Ook werk ik o.a. samen met Kinder- en jeugdpraktijk ‘Een stap voor’. Het fijne van deze samenwerking is dat we snel het hele gezin kunnen ondersteunen en behandelen.

Houd me vast Online

Pre-corona rapporteerde al bijna een op de drie stellen dat ze serieuze problemen in hun relatie ervaarden. Sinds corona is dat aantal groeiende en staat menig relatie of huwelijk onder hoogspanning. Om alle stellen te bereiken in deze pandemie heb ik, samen met stichting EFT Nederland, de online relatiecursus ‘Houd me Vast’ ontwikkeld.

Houd Me Vast online is ideaal voor stellen waarbij de relatieproblemen niet zo groot zijn, maar die wel het beste uit hun relatie willen halen. Ook kun je het programma gebruiken als eerste stap, voorafgaand aan EFT relatietherapie of juist ter afsluiting.

De training is laagdrempelig en gericht op het herstellen van de harmonie binnen een relatie. Houd me Vast online is binnenkort ook te vinden in het aanbod van Psychologie magazine.

Wil je meer weten? Kijk op: https://houdmevastonline.nl/ en https://www.psychologiemagazine.nl/academy/houd-me-vast/

Meer over Nynke

Benieuwd naar mijn volledige werkachtergrond? Neem dan eens een kijkje op mijn LinkedIn-pagina. In de blog lees je meer over mijn werk en andere relevante thema’s.

Ik hoop je snel te ontmoeten!

Cynthia Muller

Mijn naam is Cynthia Muller, getrouwd met Paul en moeder van twee prachtige kinderen. Ik ben inmiddels ruim 10 jaar werkzaam binnen het sociaal domein. 

Na het behalen van mijn Bachelor of Social Work heb ik mijzelf gespecialiseerd in diverse problematiek waarbij ik mij de laatste jaren vooral gericht heb op relatie- en gezinsdynamiek. Ik ben geschoold als basis therapeut vanuit de Emotionally Focused Therapy (EFT) en in het geven van de ‘Houd me Vast’ en ‘Houd me Vast jonge ouders’ groep. Vanuit deze methode heb ik diverse koppels begeleid en meerdere groepen mogen geven. Het ondersteunen van koppels bij het maken van een (nieuwe) krachtigere verbinding met elkaar, maar ook met zichzelf, is hetgeen wat mij energie geeft. 

Naast relatietherapeut, ben ik psychosociaal therapeut in opleiding. 

Meer over Cynthia

Benieuwd naar mijn volledige werkachtergrond? Neem dan eens een kijkje op https://www.linkedin.com/in/cynthia-m-b83321229/

Wie weet, tot snel!

Suzanne Nieuwerf

Mijn naam is Suzanne Nieuwerf, getrouwd met Red en samen hebben wij een heerlijke zoon. Ik ben 12 jaar werkzaam binnen het sociaal domein (gehandicaptenzorg, jeugdzorg en GGZ).

Tijdens mijn opleiding tot Orthopedagoog-Generalist heb ik mij gericht op trauma (met name seksueel geweld en kindermishandeling) en systemisch werken. Omdat ik dit niet los van elkaar kan zien en doen ben ik momenteel bezig met de opleiding tot Systeemtherapeut. Binnen Reboost It zal ik mij bezighouden met het geven van traumabehandelingen, oa middels EMDR. Het mooie hiervan is dat de heftige gevoelens die ervaren worden niet in de weg hoeven te staan van de behandeling.

Meer over Suzanne

Neem voor een overzicht van mijn opleidingen en werkervaring vooral een kijkje op: https://www.linkedin.com/in/suzanne-nieuwerf-pols-b7719468/

 

Suzanne Nieuwerf

Gratis kennismakingsgesprek

Ben je benieuwd naar wat Reboost it voor jou kan betekenen? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. We helpen je graag.