Traumabehandeling

Na het meemaken van een schokkende ervaring  komt er een verwerkingsproces op gang. Die verloopt bij iedereen anders. Wanneer je last blijft houden van de schokkende ervaring kan dit je leven negatief beïnvloeden. Zo kun je bepaalde situaties gaan vermijden, overvallen worden door beelden of gedachten of moeite hebben om de dagelijkse taken te volbrengen. Om dit te behandelen maken we gebruik van EMDR, Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Door middel van het terughalen van diverse prikkels (gedachten, gevoelens, geuren, beelden) en het toevoegen van oogbewegingen wordt het verwerkingsproces op gang gebracht. Hierdoor zal de herinnering zijn kracht en emotionele lading verliezen, waardoor het makkelijker wordt om aan de ervaring terug te denken.

Binnen de praktijk hebben we de mogelijkheid om EMDR in te zetten wanneer de inschatting is dat dit passend is. Deze inschatting zullen we samen maken tijdens een verkennend gesprek en het in kaart brengen van de klachten, draagkracht en -last.

Gratis kennismakingsgesprek

Ben je benieuwd naar wat Reboost it voor jou kan betekenen? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. We helpen je graag.