Omgaan met mijn puber

Ouders die de training hebben gevolgd geven het volgende aan:

Houd me vast - Laat me los

Zou je graag meer verbinding willen met je puber maar weet je niet hoe je dat moet doen? Je puber is op zoek is naar eigen identiteit en heeft behoefte om zijn/haar eigen koers te varen. Wanneer laat je als ouder dan juist los en wanneer niet? Het kan ook zijn dat je anders denkt over hoe je omgaat met het gedrag van je puber. Dit kan zorgen voor strijd. Is het vaker niet gezellig dan wel gezellig thuis? De training Houd me vast – Laat me los kan dan passend zijn.


De Houd me vast- Laat me los is een laagdrempelige training voor ouders met pubers in de leeftijd van 12 tot 17 jaar. Jullie puber wordt ook betrokken bij deze training. De Houd me Vast – Laat me Los is geïnspireerd op het gedachtengoed van Sue Johnson, grondlegger van de Emotionally Focused Therapy (EFT). De Houd me Vast- Laat me Los wordt gegeven door twee EFT- (relatie) therapeuten die beide gecertificeerde Houd me Vast- Laat me Los trainers zijn.


Voor ouders zijn er 4 ouderbijeenkomsten die gegeven worden in groepsverband met maximaal 6 ouderkoppels. Naast de ouderbijeenkomsten zijn er:

• Een tienerinterview. Tijdens het tienerinterview gaan de trainers in gesprek met jullie puber aan de hand van een vragenlijst. De vragenlijst helpt om meer inzicht te krijgen in het gedrag, gevoelens en behoefte van de tiener.
• Een oudergesprek. Tijdens het oudergesprek gaan de trainers in gesprek met jullie als ouders om jullie een terugkoppeling te geven van het tienergesprek en met jullie te kijken naar de interactiecirkel die jullie als gezin hebben.
• Een systeemgesprek. Tijdens het systeemgesprek zullen de trainers jullie als ouders en jullie tiener begeleiden samen in gesprek te gaan. Het doel van dit gesprek is om meer wederzijds begrip te creëren en het contact tussen jullie te versterken.


De training duurt in totaal 8 weken. Het is voor het volgen van deze training noodzakelijk dat zowel ouders als tiener achter deelname van de training staan. Voorafgaand aan de training zullen de trainers met ouders een intakegesprek houden om uitleg te geven over de groep maar ook om gezamenlijk te bespreken of deelname aan deze training passend is bij het gezin. Indien de training passend is voor jullie gezin, zullen jullie voorafgaand alle data, tijden en locaties ontvangen van de gesprekken die voor jullie gezin van toepassing zijn.

Data:


Start  November 2023

Kosten: € 953,-

Cynthia Muller

Relatietherapeut & Psychosociaal Therapeut i.o.

Nynke Kiela-Siderius

Systeemspecialist i.o. & EFT Therapeut

Inschrijven

Gratis kennismakingsgesprek

Ben je benieuwd naar wat Reboost it voor jou kan betekenen? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. We helpen je graag.