Waarom maken wij toch zo vaak ruzie als we zo van elkaar houden?

Ruzie maken en oplossen relatie Therapie

Waarom maken wij toch zo vaak ruzie als we zo van elkaar houden?

Een vraag die regelmatig voorbij komt. Vaak met een gevoel van schaamte. Jullie willen het graag veranderen maar jullie weten gewoon even niet hoe.

Als je als stel een paar keer goed gekwetst bent wat heeft geresulteerd in een heftige ruzie,  wordt het vaak steeds moeilijker om je kwetsbaar op te stellen en opnieuw de verbinding te zoeken. Onbewust of bewust zijn jullie bang om opnieuw gekwetst te worden.

Gevolg; Jullie belanden in een negatief interactiepatroon. De een zoekt de verbinding op door aan te jagen, te claimen, te controleren of te achtervolgen, Je wordt misschien bang of achterdochtig. De ander trekt zich daarvan terug, of gaat er tegenin. Soms trekken jullie je allebei terug. Het is wel gezellig in huis, geen ruzies maar je leeft meer als broer en zus. Vaak voel van binnen wel dat je het graag anders wil, Je weet gewoon alleen echt even niet meer hoe.

Dat is het moment om na te denken over EFT. Jullie leren emotionele behoeften en responsen van jezelf en van je partner te kennen en te begrijpen om zo controle te krijgen op jullie negatieve interactiepatroon. Waarna je weer naar elkaar kan reiken en op elkaar kan reageren, en om zo mooie en positieve momenten te creëren.

Geef een reactie

Gratis kennismakingsgesprek

Ben je benieuwd naar wat Reboost it voor jou kan betekenen? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. We helpen je graag.