Waarom Houd me Vast zo effectief is. Ook voor jullie.

De cursus Houd me vast is wetenschappelijk onderzocht en dus evidence based. Hier kwam naar voren dat de methodiek echt werkt en effect heeft op de langere termijn. Nu hoor ik jullie denken… Super om te weten maar welk effect heeft het dan voor onze relatie?

Dat is een goede vraag. Zoals ik in eerdere blogs heb geschreven, een relatie vraagt werk en investering. Soms denken we tegenwoordig dat alles vanzelf hoort te gaan en als dit niet zo is, je op zoek moet naar iets beters. Terwijl je ook kan overwegen om te investeren in wat er al is.

In de cursus Houd me vast begin je altijd samen met de vragen: “ga eens terug naar het begin, Wanneer werden jullie verliefd en hoe ging dat?” Het is goed om soms even terug te gaan naar dat verliefde gevoel en dat als vertrekpunt te nemen. Nee dat maakt natuurlijk niet alles gelijk beter, maar het is wel goed om na te denken dat je ook bij je huidige partner je zo verliefd hebt gevoeld wat je misschien nu even niet meer voelt.

Daarna ga je op onderzoek bij jezelf. Welk gedrag laat jij zien tijdens een ruzie, ben je meer een aanjager/aanklager of een terugtrekker? Hoe uit je dit dan? Ga je klagen/ achtervolgen? Of trek jij je meer terug in je schulp of loop je soms weg? Als je dit van jezelf weet kan je dit bespreken en delen met je partner. Als jullie dit van elkaar weten hebben jullie het eerste deel van jullie duivelse dialoog uitgetekend. Vervolgens gaan jullie op zoek naar de emoties, behoeften en angsten die daaronder zitten want het gedrag wat we laten zien heeft een reden die we vaak onvoldoende bespreken met onze partner.

Dit zijn spannende gesprekken omdat jullie je tijdens die gesprekken kwetsbaar opstellen. Iets wat we van nature soms snel proberen te ontwijken. De methode helpt jullie op een veilige manier dit gesprek aan te gaan. Je zal dan ook merken hoe fijn en belangrijk is om bij je partner kwetsbaar te kunnen zijn.

In het begin van de cursus hoor ik regelmatig van stellen, als jij erbij zit dan lukt het wel maar als we thuis gaan oefenen lopen we vast. Daarom is het zo fijn om een coach te hebben die jullie hier goed door heen kunnen begeleiden. Als jullie een paar keer succes hebben ervaren en het goede gesprek hebben gevoerd, zal je merken dat het de volgende keer samen ook gemakkelijker zal gaan.

Een groepscursus? Moet ik nu alles gaan delen met andere stellen denk je? Nee zeker niet. De cursus begint elke keer gezamenlijk met theorie. Er is ruimte om ervaringen te delen maar dit hoeft niet. Op het moment dat jullie gaan in gesprek gaan met elkaar, gaat de groep uiteen en hebben jullie privacy. De coach zal langslopen tijdens het oefenen om jullie te ondersteunen tijdens de gesprekken. Je hoeft dus niets te delen met de andere stellen maar het kan wel.

Reboost It biedt de Houd me vast cursus aan in groepszetting en ook individueel als stel. Neem gerust contact op voor meer informatie. Omdat het intensieve gesprekken zijn, is een klik met de coach belangrijk. Een kennismaking bij Reboost It is daarom gratis en vrijblijvend.

Geef een reactie

Gratis kennismakingsgesprek

Ben je benieuwd naar wat Reboost it voor jou kan betekenen? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. We helpen je graag.